Indicaties:

Het toepassingsgebied van hypnotherapie is erg breed. Het is haast onmogelijk een lijst samen te stellen met alle aandoeningen, (lichamelijke) klachten, vervelende en/of ongezonde gewoontes die met hypnotherapie behandeld kunnen worden. Toch geef ik je in het onderstaande overzicht een indicatie. Staat het probleem of de klacht die jij graag behandeld wilt hebben er niet tussen? Neem dan vooral contact met me op. We kunnen dan samen bezien wat ik voor je kan betekenen.


ADHD

Eetverslaving

Obesitas

Stoppen met roken

Afvallen

Examenvrees

Obstipatie

Stotteren

Allergieën

Faalangst

Oncologie (kanker)

Stress en alle aan stress gerelateerde klachten

Angsten

Fibromyalgie

Overgangsklachten

Tandarts (angst voor de)

Astma

Fobieën

Paniekaanvallen

Tandenknarsen

Bedplassen

Heimwee

Piekeren

Tinnitus

Buikklachten/prikkelbare darm

Hoofdpijn

Pijn (chronische)

Verlatingsangst

Burn-out

Hyperventilatie

Pleinvrees

Vermoeidheidsklachten

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Jaloezie

Prestatieverbetering

Versterking van het immuunsysteem

Claustrofobie

Leerproblemen

Rijangst

Vliegangst

Concentratieproblemen

Lichamelijke klachten

Rouwverwerking

Voeding (aannemen gezonde voedingsgewoonte)

Depressie

Migraine

Slaapproblemen

Zelfbeeld (verhogen van)

Duimzuigen

Nagelbijten

Stemmingswisselingen

Zelfvertrouwen (verbeteren van)Contra-indicaties:

Een goed uitgevoerde hypnosesessie is ongevaarlijk. Toch zijn er een aantal beperkingen. De volgende mensen kunnen beter niet onder hypnose worden gebracht:

  • Kinderen jonger dan 4 jaar. Heel jonge kinderen hebben een te beperkt concentratievermogen.

  • Mensen met een geestelijke beperking (een IQ van 70 of lager). Deze mensen kunnen door hun beperking de suggesties die ik geef, niet opvolgen.

  • Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis. Paranoïde mensen zijn achterdochtig, met hen is geen vertrouwensband op te bouwen.

  • Mensen met ernstige psychische problemen. Zij kunnen zich beter laten behandelen door een gespecialiseerde psycholoog/psychiater die ook hypnose toepast.

  • Alcoholisten en drugsverslaafden die met hun verslaving willen breken. Dit in verband met het gevaar op respectievelijk een delier en heftige ontwenningsverschijnselen.


Hartklachten en epilepsie zijn in principe geen contra-indicaties. Wanneer jij hartpatiënt of epilepticus bent, dan is het uit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk dat je vooraf toestemming van je huisarts en/of specialist vraagt. Daar komt bij dat het bij hartpatiënten en epileptici niet verstandig is Regressie- of Reïncarnatietherapie toe te passen. Dit omdat tijdens een sessie met Regressie- of Reïncarnatietherapie heftige emoties los kunnen komen.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose