Wie ben ik?

Mijn naam is Janine Alting. Ik ben in 2006 als zelfstandig gevestigd therapeut binnen mijn praktijk PARAMEDIC begonnen.

I k ben in de basis (anatomie, fysiologie, pathologie, farmacologie en psychosociale kennis) Hbo, CPION-geaccrediteerd opgeleid. Daarnaast heb ik een aantal therapiespecifieke opleidingen gevolgd, allen op Hbo-niveau. Ik ben Register Hypnotherapeut, SiVAS Acupuncturist, Manueel Praktizijn met als specialisatie Oncologiemassage, Bioresonantietherapeut, Hartcoherentietrainer en last but not least Orthomoleculair Gewichtsconsulent.

Als Register Hypnotherapeut heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die getroffen zijn door de ziekte kanker en hun naasten, chronische, functionele en uitbehandelde pijn, functionele maag- en darmklachten, stress en alle aan stress gerelateerde klachten, overgewicht, obesitas en het plaatsen van een Virtuele Maagband.

Een holistische kijk op gezondheid, ongemak en ziekte:

Je vraagt je wellicht af: "Wat is het wat Janine onderscheidt van andere complementair werkende therapeuten? Waarom zou ik juist bij haar een afspraak moeten maken om mijn hulpvraag voor te leggen?"

Het antwoord is simpel ...

Door de combinatie van mijn opleidingen benader ik gezondheid, ongemak en ziekte anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Ik bezie klachten door drie brillen: de reguliere Westerse geneeskunde, de Chinese geneeskunde en de Indiase geneeskunde.

De reguliere Westerse geneeskunde beziet klachten vanuit het perspectief dat alles, dus ook jij en je lichaam, uit materie bestaat. In je lichaam kunnen allerlei processen ontstaan die uiteindelijk tot een aandoening of ziekte leiden. Deze ziekten en aandoeningen kunnen op vele manieren onderzocht en behandeld worden. Er kan bloedonderzoek gedaan worden. Er kan een röntgenfoto, een MRI- of CT-scan gemaakt worden. Met een operatieve ingreep kan bijvoorbeeld je galblaas verwijderd worden en een versleten knie of heup kan vervangen worden door een kunstknie of -heup. En zo zijn er nog vele andere voorbeelden.

De Chinese filosofie is dat alles primair uit energie bestaat. Volgens dit geneeskundige systeem bestaat een mens uit energetische systemen. Je hebt ongetwijfeld wel eens over meridianen gehoord. Dit zijn energiebanen waar zogeheten levensenergie door stroomt. Stroomt deze levensenergie goed, dan ben/voel je je gezond. Stroomt de levensenergie in meridianen en andere subsystemen minder goed en houdt deze minder goede doorstroming lang genoeg aan, dan ontwikkelt je eerst mentaal en/of emotioneel klachten. Daarna kunnen deze klachten ook fysiek voelbaar worden. Op het moment dat dit zo is en je klacht met behulp van het Westerse geneeskundige systeem wordt onderzocht, zal je (huis) arts of specialist geen fysieke afwijkingen kunnen vinden. Maar, de klacht die je ervaart is er wel degelijk! Wordt de doorstroming van levensenergie met behulp van bijvoorbeeld acupunctuur hersteld, dan verdwijnt ook je klacht. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Het Indiase geneeskundige systeem geeft zowel de reguliere Westerse als de Chinese filosofie gelijk. Echter, in het Indiase geneeskundige systeem speelt je persoonlijkheid ook een belangrijke rol. Je persoonlijkheid maakt wie je bent. Je hebt veel kwaliteiten maar ook valkuilen. Je persoonlijkheid kan door diverse oorzaken geremd of gefixeerd raken. Ook dit geeft klachten. Je zit dan niet lekker in je vel, op mentaal/emotioneel vlak gaat het ook minder goed met je en als deze situatie maar lang genoeg aanblijft, kunnen deze remmingen en fixaties (net als bij een verminderde doorstroming van levensenergie) ook fysiek voelbaar worden.

Een gezondheidsklacht door drie brillen bekijken heeft veel voordelen. Het stelt me beter in staat de oorzaak van je klacht te vinden en (als ik deze gevonden heb) te behandelen. Daarbij heb ik een jarenlange ervaring in het behandelen van cliënten met uiteenlopende (complexe) gezondheidsklachten. Kortom, je bent bij mij in goede handen.


Directeur en hoofddocent Onder Hypnose Opleidingen - docent Noord-Nederland HypnoWorld Opleidingen:

En daar is het niet bij gebleven ... Naast mijn werk binnen de praktijk ben ik als docent Noord-Nederland gelieerd aan het toonaangevende opleidingsinstituut HypnoWorld Opleidingen uit Boxmeer. Voor HypnoWorld verzorg ik de lessen van de 4 modules van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut en daarbij geef ik met grote regelmaat lezingen en trainingen Hartcoherentie en Zelfhypnose.

Het is meer dan eens voorgekomen dat me aan het eind van een lezing werd gevraagd: "Waarom zet je de inhoud van je lezingen niet om in Masterclasses? Wat kun jij helder uitleggen! Wat je ons vanavond mee hebt laten maken en hebt verteld is ook lesstof voor mensen die zich willen specialiseren. Je zou een opleidingsinstituut moeten beginnen. Lesgeven is je op het lijf geschreven”.

Tja, waarom zou ik geen opleidingsinstituut oprichten en alles wat ik ontwikkeld heb voor accreditatie bij een onafhankelijke instantie aanbieden ... Ik heb door de combinatie van mijn opleidingen niet alleen veel vakkennis, mijn praktijkervaring liegt er na 17 jaar cliënten begeleiden natuurlijk ook niet om... Daarbij voel ik me als een vis in het water als ik voor een groep geïnteresseerde, leergierige, enthousiast mensen sta om mijn kennis over te dragen. Het geeft me energie én ik krijg van cursisten die ik heb opgeleid hele positieve feedback ...

Het heeft een poosje geduurd voordat ik de koe bij de hoorns vatte maar als kind uit een familie van docenten kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose