Online individuele en groepshypnosesessie "Stressrelease":

Stress … iedereen heeft er in zijn of haar normale leven in meer of mindere mate last van. Dat is niets nieuws. Maar is ons leven sinds de uitbraak van de Corona pandemie nog wel zo normaal?

Of we willen of niet, we hebben allemaal te maken met de beperkende maatregelen die de verspreiding van het Coronavirus tegen moet gaan en iedereen probeert in “het nieuwe normaal” zijn of haar draai te vinden. Niet iedereen gaat dit even gemakkelijk af en dat is heel begrijpelijk.

Misschien heeft u een dierbare verloren of leeft u al langere tijd geïsoleerd. Misschien bent u mantelzorger en extreem bang om besmet te raken. Wellicht heeft u op uw veerkracht ingeleverd en wordt door de sluiting van de scholen en/of het vanuit huis werken de druk die dat op u, uw relatie of gezinsleven legt nét iets teveel ...

En dan hebben we het “alleen nog maar” over mensen die niet ziek zijn geweest. Het wordt steeds duidelijker dat veel Covid-19 patiënten lange tijd restklachten houden en dat beperkt zich niet alleen tot de groep patiënten die op de IC hebben gelegen.

Naast deze stressfactoren is er nog een stressor die u niet moet onderschatten; we zijn voor een groot deel onze regelmaat kwijtgeraakt. Voor veel mensen zorgt het wegvallen van structuur voor gevoelens van onzekerheid. Bent een van hen?


Voor een hypnotherapeut genoeg werk te doen ...

Zeker, met hypnose kun je in de geschetste en andere situaties écht iets voor iemand betekenen. Alleen wel jammer dat premier Rutte op 14 december jl. een tweede lockdown heeft afgekondigd waardoor complementair werkende therapeuten hun praktijk in ieder geval t/m 19 januari 2021 moeten sluiten.

Moet je het in de tussenliggende tijd dan alleen zien te klaren?

Nee, dat hoeft niet! Een hypnosesessie leent zich uitstekend voor beeldbellen. Nu ik u in ieder geval t/m 19 januari 2021 niet persoonlijk in de praktijk kan ontvangen, bied ik u de mogelijkheid online een individuele hypnosesessie of de groepshypnosesessie “Stressrelease” te volgen.


Is dat niet eng, een online hypnosesessie?

Kort maar krachtig … nee. Een online hypnosesessie is niet eng. Of u nu bij mij in de praktijk heerlijk op de behandelbank ligt of dat u van achter uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon de sessie meemaakt, u houdt te allen tijde de controle.

Mocht u ongeacht de reden beslissen dat u de hypnose wilt beëindigen, dan doet u gewoon uw ogen open. Het is een fabel dat ik als hypnotiseur macht over u zou hebben. Een andere hardnekkige fabel is dat u onder hypnose zou kunnen blijven. Ik kan u geruststellen, er is nog nooit iemand onder hypnose gebleven. Volgt u tijdens de sessie mijn aanwijzingen op? Dan kan u écht niets gebeuren.


Individuele en groepshypnosesessies:

U kunt kiezen voor een online individuele hypnosesessie of de groepshypnosesessie “Stressrelease”.

Bij een individuele sessie nemen we - net als wanneer u bij mij in de praktijk zou zijn - in het voorgesprek uw klachten en veranderwensen door. De sessie is dan net als anders u op het lijf geschreven. Het enige verschil is dat u voor deze sessie thuis een fijne plek opzoekt.

Bij een groepssessie lukt het niet op individuele veranderwensen in te gaan maar dat is niet noodzakelijk. Ik heb de sessie “Stressrelease” zo ontwikkeld dat het effect ervan zal zijn dat u (net zolang dit nodig is) ‘s nachts in uw ventilerende droom opgebouwde stress los gaat laten. Als u ‘s ochtends wakker wordt, kunt u zich niets meer van deze droom herinneren. Een bijzonder effectieve en beproefde methode die ik veel in de praktijk toepas.


Beeldbellen met Zivver Meet:

Online hypnosesessies via Zivver Meet zijn veilig en AVG-proof. Met Zivver Meet verlopen sessies via sterk versleutelde verbindingen en kunt u erop vertrouwen dat sessies nergens op een server worden opgeslagen. Uw privacy is dus gewaarborgd.

Bent u niet bekend met Zivver Meet? Geen probleem, na uw aanmelding stuur ik u per mail een documentje waarin wordt uitgelegd welke stappen u moet doorlopen om aan een sessie deel te nemen.

Vlak voor aanvang van de (groeps)hypnosesessie stuur ik u op het bij mij bekende e-mailadres een uitnodiging met daarin een link. Hebt u het documentje met de uitleg doorgelezen? Dan wijst de rest zich vanzelf.


Tijdsinvestering en data:

Het is lastig vooraf in te schatten hoe lang een sessie precies duurt. Er zijn teveel variabelen die de duur van de sessie beïnvloeden. Hebben we een afspraak voor een individuele sessie in mijn agenda gemaakt waarin we tijdens het voorgesprek uw klachten en veranderwensen doorspreken, dan is het goed als u anderhalf uur voor de sessie reserveert.

Ondanks dat bij een groepssessie minder variabelen de duur van de sessie beïnvloeden, is het verstandig 60 tot 75 minuten tijd voor uzelf te reserveren en ervoor te zorgen dat u in die tijd niet door anderen gestoord kunt worden.

Voor een individuele sessie maken we een reguliere afspraak in mijn agenda. Tussen Kerst en Oud & Nieuw werk ik niet, maar daar omheen heb ik door de lockdown ruime mogelijkheden.

De groepshypnosesessies "Stressrelease" staan gedurende deze tweede lockdown gepland op:

  • Dinsdag 22 december om 09.30 uur.

  • Dinsdag 5 januari om 19.30 uur.

  • Dinsdag 12 januari om 09.30 uur.


Gaat uw voorkeur er ook na de lockdown en het einde van de Corona pandemie uit naar een online individuele hypnosesessie? Dat kan, deze service blijft bestaan. Consulten via beeldbellen horen, net als dat we meer vanuit huis blijven werken, tot het "nieuwe normaal".

Ook de groepshypnosesessie "Stressrelease" zal met grote regelmaat op de agenda staan. Wilt u op de hoogte blijven wanneer de volgende sessie staat gepland? Kijk dan op de activiteitenagenda.


Aanmelding en kosten:

U kunt zich voor de groepshynosesessie "Stressrelease" zowel via het inschrijfformulier op deze site, telefonisch als per e-mail aanmelden.

De kosten voor een individuele online hypnosesessie bedragen € 125,-.

De kosten voor de online groepshypnosesessie “Stressrelease” bedragen € 62,50. Een groepshypnosesessie vindt doorgang wanneer zich minimaal 2 deelnemers hebben aangemeld.

Na uw aanmelding stuur ik u per mail een factuur. Staat het verschuldigde bedrag een dag voor de datum van de sessie waarvoor u zich heeft aangemeld op mijn bankrekening bijgeschreven? Dan stuur ik u vlak voor aanvang van de sessie per mail een uitnodiging met daarin een link. U kunt deze link vanaf de meeste internetbrowsers, uw tablet of mobiele telefoon openen en kan de sessie beginnen.Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose