Zelfhypnose:

Wilt u graag leren uzelf onder hypnose te brengen? Dat kan. U kunt dit op meerdere manieren doen:

Via autogene training. U leest dan een boek over zelfhypnose of volgt een online cursus. Autogene training is een moeizaam en langdurig proces. De meeste mensen houden het dan ook al snel voor gezien.

Een beter idee vind ik het luisteren naar zelfhypnose audiobestanden die in overvloed op het internet te vinden zijn. Echter, het uzelf op die manier onder hypnose brengen vergt een hoge tijdsinvestering. Alleen de inleiding duurt vaak al 15 minuten of langer. Daar komt bij dat voor succes een diepe trance (Somnambulisme) vereist is. Het is de vraag of een standaard ingesproken sessie u naar de noodzakelijke trancediepte brengt. Een ander punt wat u in uw overweging mee kunt nemen voordat u een zelfhypnose audiobestand aanschaft … u bent afhankelijk van wat is ingesproken. Zijn dit de veranderingen die u wenst?

Raakt u al wat gedesillusioneerd? Dat hoeft niet!

U leert het snelst uzelf onder hypnose te brengen door de drie sessies Zelfhypnose die Onder Hypnose biedt te volgen. U leert niet alleen het snelst uzelf onder hypnose te brengen, ik leer u ook hoe u een persoonlijk script moet schrijven en inspreken. U kunt uw ingesproken veranderwens(en) dan tijdens een sessie zelfhypnose beluisteren.


Hoe zien de drie sessies zelfhypnose eruit?

Sessie 1:
Tijdens de eerste sessie maakt u kennis met hypnose. We beginnen met een informatief voorgesprek waarin ook aandacht wordt besteed aan eventuele angstgevoelens of twijfel om onder hypnose te gaan. Het wegnemen hiervan is cruciaal; angst en twijfel zijn vijanden van hypnose. Wanneer u bang of onzeker bent om onder hypnose te gaan, zal het mij niet lukken u in een diepe trance (Somnambulisme) te brengen. Het bereiken van Somnambulisme is een voorwaarde voor succes.

Na het informatieve voorgesprek is het tijd met de hypnosesessie te beginnen. Tijdens de sessie begeleid ik u heel geleidelijk en in uw tempo naar een zo diep mogelijke trance. Wanneer u Somnambulisme hebt bereikt veranker ik de diepe hypnose in uw onderbewustzijn waarna ik u uit hypnose haal.

Het is in de eerste sessie nog niet mogelijk u zelfhypnose aan te leren, dat kan en doen we in de tweede sessie.

Sessie 2:
In de tweede sessie breng ik u nogmaals (zo mogelijk nog dieper) onder hypnose waarna ik de dan bereikte diepte in uw onderbewustzijn veranker. Na het verankeren zult u - iedere keer dat u door mij of een collega-therapeut onder hypnose wordt gebracht - in één keer teruggaan naar deze diepe hypnotische staat van zijn. Een prachtig fenomeen maar .... u bent dan nog niet in staat uzelf onder hypnose te brengen.

Om dat te realiseren zal ik uw onderbewustzijn een persoonlijk codewoord aanbieden. Wanneer u na de sessie, met de bedoeling onder hypnose te gaan, aan dit codewoord denkt of wanneer u het codewoord in uzelf zegt, zult u (net als wanneer ik u onder hypnose breng) in één keer Somnambulisme bereiken. Natuurlijk leer ik u ook hoe u heel eenvoudig de zelfhypnose kunt beëindigen.

Aan het einde van de sessie stuur ik u de opgenomen zelfhypnosesessie in de vorm van een MP3-bestand. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u een week lang, iedere dag deze opname thuis beluistert. Na een week de zelfhypnosesessie beluisterd te hebben gaat u oefenen met het onder hypnose gaan met behulp van alléén het codewoord.

Sessie 3:
De derde sessie is bedoeld om te verifiëren of uw persoonlijke codewoord daadwerkelijk rotsvast in uw onderbewustzijn is verankerd en of u met zelfhypnose Somnambulisme bereikt. Als dit zo is dan kunt u vervolgens op de dictafoon van uw mobiele telefoon eenvoudige, directe suggesties ten aanzien van uw klacht of veranderwens inspreken. De directe suggesties die uw klacht moeten verminderen/wegnemen of de directe suggesties die uw veranderwens moeten realiseren, kunt u tijdens een zelfhypnosesessie beluisteren. Aangezien uw onderbewustzijn in een diepe trance openstaat voor directe suggesties, zal uw onderbewustzijn deze suggesties accepteren waarna het u met betrekking tot uw klacht of veranderwens beter zal gaan.

Ik geef u een voorbeeld. Mocht u als bijwerking van een behandeling of medicatie last hebben van misselijkheid, dan spreekt u op de dictafoon van uw mobiele telefoon de directe suggestie in dat u trek hebt. Iemand die trek heeft is niet misselijk. Zo simpel kan het zijn.

Echter, het bedenken van directe suggesties ten aanzien van complexe(re) veranderwensen is niet eenvoudig. Zeker niet als u niet medisch onderlegd bent. In deze gevallen doet u er verstandig aan niet zelf te gaan experimenteren, u kunt beter mij consulteren. Ik ben niet alleen opgeleid om complexe problemen onder hypnose te begeleiden, daarbij help ik u graag.


Wat is het effect van zelfhynose?

Met zelfhypnose heeft u een krachtig instrument in handen. U kunt zelfhypnose meerdere keren per dag (ook al is het maar een paar minuten) inzetten. In mijn ogen doen een paar minuten zelfhypnose meer goed dan een Powernap.

Met zelfhypnose geeft u uw lichaam de gelegenheid zich op allerlei terrein zo goed mogelijk te herstellen. In een diepe trance ontstaat meer balans tussen het Sympatisch en Parasympatisch zenuwstelsel (de werken-vechten-vluchten modus versus de modus voor rust, herstel en opbouw van nieuwe energie).

Niet alleen bij mentale en/of emotionele stress wordt de Sympathicus (de werken-vechten-vluchten modus) geactiveerd. Fysieke stress als gevolg van het hebben van een ziekte of aandoening heeft hetzelfde effect op het lichaam. Wanneer deze stress langere tijd aanhoudt, wordt de Sympathicus dominant en is de Parasympathicus (die zwakker is dan de Sympathicus) slecht in staat zich ook te laten gelden.

Kortom: balans tussen het Sympathisch en Parasympatisch zenuwstelsel is uitermate belangrijk voor een goede fysieke, mentale en emotionele gezondheid.


Wilt u graag met behulp van zelfhypnose uw gezondheid een boost geven? Neem dan contact met me op voor het plannen van de drie sessies. Het leren uzelf onder hypnose te brengen is een van de mooiste cadeaus die u uzelf kunt geven.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose