Wie ben ik?

Mijn naam is Janine Alting. Ik ben in 2006 als zelfstandig gevestigd therapeut binnen mijn praktijk PARAMEDIC begonnen.

Ik ben in de basis (anatomie, fysiologie, pathologie, farmacologie en psychosociale kennis) Hbo, CPION-geaccrediteerd opgeleid. Daarnaast heb ik een aantal therapiespecifieke opleidingen gevolgd, allen op Hbo-niveau. Ik ben Register Hypnotherapeut, SiVAS Acupuncturist, Manueel Praktizijn met als specialisatie Oncologiemassage, Bioresonantietherapeut, Hartcoherentietrainer en last but not least Orthomoleculair Gewichtsconsulent.

Als Register Hypnotherapeut heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die getroffen zijn door de ziekte kanker en hun naasten, chronische, functionele en uitbehandelde pijn, functionele maag- en darmklachten, stress, overgewicht en het plaatsen van een Virtuele Maagband.


Een holistische kijk op gezondheid, ongemak en ziekte:

Je vraagt je wellicht af: "Wat is het wat Janine onderscheidt van andere complementair werkende therapeuten? Waarom zou ik juist bij haar een afspraak moeten maken om mijn hulpvraag voor te leggen?"

Het antwoord is simpel ...

Door de combinatie van mijn opleidingen en mijn ervaring in het behandelen van cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, benader ik gezondheid, ongemak en ziekte anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Ik bezie klachten door drie brillen: de reguliere Westerse geneeskunde, de Chinese geneeskunde en de Indiase geneeskunde.

De reguliere Westerse geneeskunde beziet klachten vanuit het perspectief dat alles, dus ook jij en je lichaam, uit materie bestaat. In je lichaam kunnen allerlei processen ontstaan die uiteindelijk tot een aandoening of ziekte leiden. Deze ziekten en aandoeningen kunnen op vele manieren onderzocht en behandeld worden. Er kan bloedonderzoek gedaan worden. Er kan een röntgenfoto, een MRI- of CT-scan gemaakt worden. Met een operatieve ingreep kan bijvoorbeeld je galblaas verwijderd worden en een versleten knie of heup kan vervangen worden door een kunstknie of -heup. En zo zijn er nog vele andere voorbeelden.

De Chinese filosofie is dat alles primair uit energie bestaat. Volgens dit geneeskundige systeem bestaat een mens uit energetische systemen. Je hebt ongetwijfeld wel eens over meridianen gehoord. Dit zijn energiebanen waar zogeheten levensenergie door stroomt. Stroomt deze levensenergie goed, dan ben/voel je je gezond. Stroomt de levensenergie in meridianen en andere subsystemen minder goed en houdt deze minder goede doorstroming lang genoeg aan, dan ontwikkelt je eerst mentaal en/of emotioneel klachten. Daarna kunnen deze klachten ook fysiek voelbaar worden. Op het moment dat dit zo is en je klacht met behulp van het Westerse geneeskundige systeem wordt onderzocht, zal je (huis) arts of specialist geen fysieke afwijkingen kunnen vinden. Maar, de klacht die je ervaart is er wel degelijk! Wordt de doorstroming van levensenergie met behulp van bijvoorbeeld acupunctuur hersteld, dan verdwijnt ook je klacht. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Het Indiase geneeskundige systeem geeft zowel de reguliere Westerse als de Chinese filosofie gelijk. Echter, in het Indiase geneeskundige systeem speelt je persoonlijkheid ook een belangrijke rol. Je persoonlijkheid maakt wie je bent. Je hebt veel kwaliteiten maar ook valkuilen. Je persoonlijkheid kan door diverse oorzaken geremd of gefixeerd raken. Ook dit geeft klachten. Je zit dan niet lekker in je vel, op mentaal/emotioneel vlak gaat het ook minder goed met je en als deze situatie maar lang genoeg aanblijft, kunnen deze remmingen en fixaties (net als bij een verminderde doorstroming van levensenergie) ook fysiek voelbaar worden.

Een gezondheidsklacht door drie brillen bekijken heeft veel voordelen. Het stelt me beter in staat de oorzaak van je klacht te vinden en (als ik deze gevonden heb) te behandelen. Je bent bij mij in goede handen.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose