Oncologie:

Onder de knop Indicaties heb je kunnen lezen dat ook oncologische aandoeningen (kanker) onder het toepassingsgebied van hypnose vallen. Ik heb me, door het volgen van een gerichte opleiding en trainingen, gespecialiseerd in hypnose als begeleiding bij en na de ziekte kanker en oncologiemassage. Meer informatie over oncologiemassage is te vinden op de website van PARAMEDIC.

Mensen in alle fasen van de ziekte (de behandelingsfase, de palliatieve fase en de terminale fase), mensen die kanker hebben gehad, familieleden, vrienden, mantelzorgers en andere naasten sta ik graag bij.

De begeleiding die ik als complementair werkend therapeut bied, richt zich niet op de behandeling van de ziekte zelf. Dat is het terrein van reguliere specialisten. De begeleiding met hypnose en oncologiemassage kunnen een waardevolle aanvulling zijn. Ze zijn erop gericht dat mensen die door de ziekte kanker zijn getroffen, in een zo goed mogelijke conditie blijven zodat ze de reguliere behandelingen (zo goed mogelijk) aankunnen. Reguliere behandelingen vragen nogal wat van iemand. Niet alleen fysiek, ook mentaal en emotioneel. Ook nadat je hersteld bent verklaard kun je last blijven houden van vervelende klachten.

Om je een idee te geven in welke situaties en bij welke klachten hypnotherapie een waardevolle ondersteuning kan zijn, geef ik je een selectie van toepassingsmogelijkheden. De onderstaande selectie is toegespitst op de begeleiding van mensen bij wie is vastgesteld dat ze de ziekte kanker hebben of hebben gehad. Staat het probleem of de klacht die jij graag behandeld wilt hebben er niet tussen? Kijk dan eerst onder de knop Indicaties of neem contact met me op. We kunnen dan samen bezien wat ik voor je kan betekenen.


Angstgevoelens

Ondersteuning voor en tijdens belastende/vervelende behandelingen

Bescherming tegen negatieve woorden omgeving

Ontspanning (fysiek en mentaal)

Bescherming tegen overprikkeling

Ontspanning van uw centrale zenuwstelsel (speelt een belangrijke rol bij pijn)

Bescherming tegen slecht/negatief woordgebruik door medici

Onzekerheid

Bevordering van de werking van uw immuunsysteem

Pijn

Bijwerkingen van behandelingen en/of medicatie (vermindering van)

Postoperatieve genezing (bevordering van)

Depressieve gevoelens

Slapeloosheid

Eetstoornissen: Binge Eating (eetbuien) en stress- en emotie-eten

Slechte eetlust

Haaruitval

Vermoeidheid

Negatieve emoties

Woede

Ondersteuning voor en na een operatieMijn voorkeur gaat uit naar het je eerst aanleren van zelfhypnose. Je hebt dan een krachtig instrument in handen. Je kunt zelfhypnose meerdere keren per dag (ook al is het maar een paar minuten) inzetten. In mijn ogen doen een paar minuten zelfhypnose meer goed dan een Powernap.

Met zelfhypnose geef je je lichaam de gelegenheid zich op allerlei terrein zo goed mogelijk te herstellen. Hypnose heeft een groot stress verlagend effect op zowel je lichaam als je geest. Daarbij heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat wanneer iemand een half uur in een diepe trance verkeert, het aantal Natural Killercells in het bloed sterk is toegenomen. Natural Killercells zijn witte bloedcellen die tumorcellen en met virussen geïnfecteerde cellen opruimen. Deze toename van Natural Killercells geeft als het ware een boost aan je immuunsysteem. Je wordt steeds minder vatbaar voor infecties en ander ongemak.

Daarbij ontstaat in een diepe trance meer balans tussen het Sympatisch en Parasympatisch zenuwstelsel (de werken-vechten-vluchten modus versus de modus voor rust, herstel en opbouw van nieuwe energie). Bij zowel mentale, emotionele als fysieke stress door een ziekte of een aandoening, wordt de Sympathicus (de werken-vechten-vluchten modus) dominant. Wanneer deze stress langere tijd aanhoudt, is de Parasympathicus (die zwakker is dan de Sympathicus) slecht in staat zich ook te laten gelden. Kortom: balans tussen het Sympathisch en Parasympatisch zenuwstelsel is uitermate belangrijk voor een goede fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Het aanleren van zelfhypnose gebeurt in drie sessies. Ben je nieuwsgierig hoe dit in z'n werk gaat?. Meer informatie vind je onder de knop zelfhypnose.

Ben jij ziek (geweest)? Heeft iemand binnen je gezin, familie of vriendenkring de diagnose kanker gekregen? Ben je mantelzorger, werkgever of collega en is de ziekte van je dierbare ook jou niet in je koude kleren gaan zitten? Neem dan contact met me op voor het maken van een afspraak. Het zal je op alle fronten goed doen.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose