Individuele training zelfhypnose:

De individuele training Zelfhypnose bestaat uit drie sessies. De inhoud van de sessies is als volgt:

Sessie 1:
Tijdens de eerste sessie maak je kennis met hypnose. We beginnen met een informatief voorgesprek waarin ook aandacht wordt besteed aan eventuele angstgevoelens of twijfel om in hypnose te gaan. Het wegnemen hiervan is cruciaal; angst en twijfel zijn vijanden van hypnose. Wanneer je bang of onzeker bent om in hypnose te gaan, zal het mij niet lukken je in een diepe trance (Somnambulisme) te brengen. Het bereiken van Somnambulisme is een voorwaarde voor succes.

Na het informatieve voorgesprek is het tijd om met de hypnosesessie te beginnen. Tijdens de sessie begeleid ik je heel geleidelijk en in jouw tempo naar een zo diep mogelijke trance. Wanneer je Somnambulisme hebt bereikt veranker ik deze diepe hypnose in je onderbewustzijn waarna ik je uit hypnose haal.

Het is in de eerste sessie nog niet mogelijk je zelfhypnose aan te leren, dat kan en doen we in de tweede sessie.


Sessie 2:
In de tweede sessie breng ik je nogmaals (zo mogelijk nog dieper) in hypnose waarna ik de dan bereikte diepte in je onderbewustzijn veranker. Na het verankeren zul je - iedere keer dat je door mij in hypnose wordt gebracht - in één keer teruggaan naar deze diepe hypnotische staat van zijn. Een prachtig fenomeen maar .... je bent dan nog niet in staat jezelf in hypnose te brengen.

Om dat te realiseren zal ik je onderbewustzijn een persoonlijk codewoord aanbieden. Wanneer je na de sessie, met de bedoeling in hypnose te gaan, aan dit codewoord denkt of wanneer je het codewoord in jezelf zegt, dan zul je (net als wanneer ik je in hypnose breng) in één keer Somnambulisme bereiken. Natuurlijk leer ik je ook hoe je heel eenvoudig de zelfhypnose kunt beëindigen.

Na de sessie stuur ik je via We Transfer een opgenomen zelfhypnosesessie die je vaardigheid jezelf in hypnose te brengen versterkt. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je een week lang, iedere dag deze opname thuis beluistert. Na een week de zelfhypnosesessie beluisterd te hebben ga je oefenen met het in hypnose gaan met behulp van alléén het codewoord.


Sessie 3:
De derde sessie is bedoeld om te verifiëren of je persoonlijke codewoord daadwerkelijk rotsvast in je onderbewustzijn is verankerd en of je met zelfhypnose Somnambulisme bereikt. Als dit zo is dan leer ik je hoe je je eigen hypnosescript moet schrijven en hoe je op de dictafoon van bijvoorbeeld je mobiele telefoon eenvoudige, directe suggesties in kunt spreken en aan welke voorwaarden deze suggesties moeten voldoen. De ingesproken suggesties die je fysieke klacht zullen verminderen of je veranderwens realiseren, kun je tijdens een zelfhypnosesessie beluisteren. Aangezien je onderbewustzijn in een diepe trance openstaat voor deze suggesties, zal het je met betrekking tot je klacht of veranderwens al snel beter gaan.

Ik geef je een voorbeeld. Mocht je als bijwerking van medicatie of een behandeling last hebben van misselijkheid, dan spreek je op de dictafoon van je mobiele telefoon de directe suggestie in dat je trek hebt. Iemand die trek heeft is niet misselijk. Zo simpel kan het zijn.

Echter, het bedenken van directe suggesties ten aanzien van complexe(re) veranderwensen is niet eenvoudig. Zeker niet als je niet medisch onderlegd bent. In deze gevallen doe je er verstandig aan niet zelf te gaan experimenteren, je kunt beter mij consulteren. Ik ben niet alleen opgeleid om complexe problemen in hypnose te begeleiden, daarbij help ik je graag.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2018 Onder Hypnose